Hvem vi er

Eivind Wirak

Eivind er mitt navn. Jeg er en rastløs tidsoptimist fra det glade Sørlandet (Grimstad) som ofte setter i gang prosjekter før de er ferdig gjennomtenkt - noe som ender opp i mye sjonglering, lange arbeidsdager og UTROLIG mye moro! En skjeggete mann som satte i gang prosjektet Hemmelig Nisse i 2022 for å spre litt glede i juletiden. Jeg er glad i å prøve ting jeg ikke kan, og trives best med å hjelpe mennesker kaste seg ut i det og oppnå både de store og små drømmene de har - samtidig som jeg har en kaffekopp i hånda. For tiden holder jeg på med en bachelor innenfor Innovasjon og Forretningsutvikling, og jobber freelance innenfor eventbransjen.


Sylvio Carvalho

Sylvio er mannen som klarer å fikse alt, og da mener jeg alt. En nydelig skjeggete gladlaks fra det danseglade Brasil som trives best med et kamera i en hånd og kaffekopp i den andre mens han løper mellom jobb, masterskriving og freelance-prosjekter. En utrolig jovial mann som fikser web-utvikling, markedsføring og medieproduksjon på et blunk. Sylvio jobber som lektor i mediefag på OsloMet, freelancer som markedsføringskonsulent og innholdsprodusent, og holder på å fullføre en master i medieproduksjon.


Ole Martin Tellefsen

Ole Martin er IT-geniet som fikser nettside, oppsett av påmeldingssystem og annen koding på kort varsel. Denne mannen får virkelig til det meste! Han er en optimistisk reiseglad livsnyter som beskriver seg selv som nåtidens Thor Heyerdahl. Er han utenfor Norge finner du han gjerne på et gatekjøkken i Bangkok! Han brenner også for tema innenfor ensomhet og psykisk helse. Han har utdannelse i Informatikk og jobber til daglig som IT-utvikler i Bouvet, er nylig forlovet. Og trenger du enda en god grunn til å hilse på Ole så eier han en nydelig japansk spisshund med navn Bonzo.Historien vår

Grunnen til at jeg (Eivind) satte i gang prosjektet Hemmelig Nisse bunner absolutt i noe mer enn bare «ønsket å få en ekstra julegave». Jeg har prøvd meg innenfor flere arbeidsbransjer og prosjekter, men har funnet ut at det som trigger meg, som gir meg ordentlig lyst til å jobbe hardt, er å se at mitt arbeid betyr noe positivt for andre. Jeg vil være den personen som heier andre opp og frem i livet, om det så bare er å gi bort et «Hei» og et smil, eller faktisk endre en persons liv til det bedre. Visjonen er stor, men jeg satt meg etter hvert et nydelig livsmål: Jeg skal avskaffe ensomhet. Det betyr ikke at ting jeg starter eller arrangementer jeg arrangerer skal være eksklusivt for de som kjenner på en ensomhetsfølelse, men det skal ha en positiv påvirkning på andre mennesker sitt liv og på en eller annen måte sammenkoble det norske folk litt tettere. Jeg vil skape og arrangere ting som senker dørterskelen på å få seg en ny bekjent, og som gjør hverdagen til nordmenn et lite hakk gøyere.

For mange er julen en fantastisk tid, men for mange er den også dessverre utrolig tung. Det kan være en tid fylt med mye ensomhet, tid brukt med relasjoner man har et vanskelig forhold til, følelsen av å ikke strekke til eller noe helt annet som gjør tiden kjip. For å kunne være et plaster på såret ønsket jeg å skape et arrangement som på en eller annen måte fikk nordmenn til å kjenne på «fellesskapsfølelsen» der de var med på å gi andre en litt bedre jul, samtidig som man selv føler seg husket på – og da falt beslutningen fort på en ny versjon av Secret Santa. Jeg spurte det norske folk tidlig på TikTok og Instagram om dette var noe de ønsket å være med på, og med meget gode tilbakemeldinger tok jeg kontakt med Sylvio og vi satte i gang med planleggingen.

I 2022 ble det 390 mennesker med fra hele Norge. Den eldste var 94 år gammel, den yngste var 4 år gammel, og vi sendte pakker fra Vadsø i nord til Lindesnes i sør. Arrangementet ble en suksess! Som alle start-ups møtte vi på noen hindringer underveis, men i år er vi bedre forberedt, vi vet hva som ikke fungerte i fjor og nå har vi lyst til å ha med HELE NORGE på norgeshistoriens hyggeligste arrangement.

Det som er moro med å starte et prosjekt som dette, selv om vi ikke tjener noe på det, er de fantastiske tilbakemeldingene vi får fra folk som liker konseptet, eller den nydelige frivillige hjelpen vi får fra mennesker gjennom tips, triks og arbeid. Det er rått hvor langt man kommer seg med å være litt frempå, og utrolig fint å se hvor mye folk vil hjelpe deg så lenge du faktisk tør å spørre.